L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha completat totes les actuacions d'emergència que havia projectat arran de les destrosses provocades pel temporal Glòria (del mes de gener passat) a les comarques del Bages, el Berguedà, el Solsonès i l'Anoia.

En total, s'han fet 52 actuacions, amb una inversió propera als 377.000 euros, segons han concretat fonts de l'ACA. Per comarques, 32 s'han dut a terme al Bages, 15 al Berguedà, 4 a l'Anoia i 1 al Solsonès.

Segons han precisat les mateixes fonts, els treballs han consistit en actuacions per adequar les lleres, retirar les acumulacions de vegetació i garantir la lliure circulació de l'aigua, minimitzant el risc d'inundacions.

Paral·lelament, l'Agència Catalana de l'Aigua desplega biennalment actuacions ordinàries de manteniment i conservació de lleres. Del programa 2018-19, totes les actuacions en tram no urbà s'han executat (un total de 10 actuacions), mentre que estan pendents d'iniciar-se les corresponents a zona urbana, que s'articulen a partir de convenis entre l'ACA i els ajuntaments, on l'Agència finança el 80% i els consistoris el 20% restant. La inversió total prevista a la Catalunya Central en les actuacions de manteniment i conservació de lleres és de més de 423.000 euros.