Coincidint amb el 61è aniversari de la Declaració dels Drets dels Infants, el Partit dels Socialistes de de Catalunya de Sant Joan de Vilatorrada proposarà en el proper ple municipal que una plaça del municipi, concretament la que es coneix com la de la ludoteca, adjacent a la sala cultural Cal Gallifa, passi a denominar-se plaça dels Drets dels Infants.

El procés de canvi de nom, que pot ser activat a proposta de l'equip de govern (del qual el PSC forma part amb AxSJ), s'iniciarà amb un moció al ple municipal per, segons el regidor d'infància i joventut, Àngel Sáez, «dotar la proposta de la importància que es mereix, sent debatuda i compromesa al ple municipal per part de tots els grups polítics».

El compromís de l'Ajuntament amb els Drets de la Infància, segons Sáez, és públic i notori, «amb uns potents equipaments municipals al servei d'infants i joves com són la Ludoteca, o l'Espai Jove» acompanyats «d'unes polítiques públiques fortes i ambicioses en matèria d'infància i joventut». La moció incorpora també l'adopció del compromís d'iniciar el projecte de creació del nou Consell Municipal de Joves durant el primer semestre de 2021. Entre els projectes encetats hi ha l'aprovació del nou Pla Local de Joventut, la creació de la Setmana de la Infància o la recuperació de nous espais per joves com l'Era del Mas Llobet.