L'Ajuntament de Santpedor pretén reorganitzar la circulació viària, tant de vehicles com del transport públic, a la zona nord-est del poble, entre els carrers Pep Ventura, Joan Miró, Camí de Llussà i Ronda de Sant Pere. Per dur a terme els canvis de mobilitat, el consistori vol comptar amb la participació dels veïns implicats. Per això, els ha fet arribar les propostes que es volen empènyer i els ha donat un termini de 10 dies perquè puguin donar la seva opinió.

Segons el regidor de Mobilitat, Albert Espinalt, es tracta d'un zona àmplia que acumulava diferents problemàtiques de circulació i, per aquest motiu, se n'ha replantejat la mobilitat. La proposta de millora no contempla una actuació puntual en un carrer «sinó que prima el conjunt i la perspectiva perquè tingui sentit amb la circulació de tot el municipi». Es tracta d'una àrea molt transitada no només pels veïns sinó que «és un punt d'entrada i sortida al terme municipal de Castellnou i això fa que s'acumuli més trànsit».

La proposta que la regidoria de Mobilitat ha fet arribar als veïns afecta el canvi de sentit de circulació de fins a 6 carrers. A banda d'alguns canvis de direccions també «s'aprofitarà per millorar l'accessibilitat d'alguns carrers», que contrasten amb els de la part més nova de la zona.

Les millores en aquesta àrea contemplen també la revisió del recorregut de la línia d'autobús que va de Santpedor i Castellnou cap a Manresa. La parada d'autobús que hi ha davant l'escola Llissach se suprimiria per evitar el trànsit del bus en una zona propera a dues de les tres escoles de primària del poble «amb els problemes que això comporta». La parada es mouria dos carrers paral·lels per sobre de l'actual recorregut, a la Ronda de Sant Pere, un vial que, segons Espinalt, «està molt més preparat, amb una vorera molt més ample, i on es pot habilitar una parada en condicions, sense afectar el trànsit», a diferència del que passa a l'actual emplaçament.

Al tractar-se d'uns canvis significatius, el consistori ha volgut consensuar-los amb els veïns i, per això, els ha enviat una carta on se'ls insta a fer arribar suggeriments a través dels canals oficials, via instància. «Escoltarem a tothom i ens servirà per reforçar la idea que estem treballant i veure si ens hem de replantejar alguna cosa», diu Espinalt.

La regidoria preveu que aquesta àmplia modificació sigui un nou pas en la revisió de la mobilitat del poble on es planteja canviar, de forma gradual, la direccionalitat viària de carrers, establir la corresponent senyalització, introduir nous passos de vianants, millorar l'accessibilitat de les voreres i definir noves zones d'aparcaments. En aquest sentit, ja s'han fet les primeres intervencions amb la instal·lació de pilones i pintat de nous passos de vianants a la zona de Cal Llovet i, recentment, la modificació d'aparcaments a la Ronda de Sant Pere.