El Consell Comarcal del Bages ha aprovat per al 2021 un pressupost de 15.753.515 euros, el que suposa un increment del 7,5% en relació al d'aquest 2020. La presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, el va definir com un pressupost que «accentua la voluntat de fer costat a les persones que més ho necessiten en un moment especialment complicat». En aquest sentit, va posar en relleu que reforça «les àrees clau» per «donar resposta a la situació de pandèmia i potencia les polítiques en matèria d'educació, serveis socials, habitatge i desenvolupament comarcal».

Entre altres aspectes, el pressupost preveu la incorporació d'una trentena de professionals fixos i temporals a la plantilla de l'ens comarcal.

La proposta va prosperar, en un ple telemàtic, amb els vots favorables de l'equip de Govern (Esquerra i Junts per Catalunya), les abstencions del PSC, la CUP i En Comú Podem i els vots en contra de Ciutadans.

Fonts de l'executiu comarcal han exposat que una de les partides que més creix fa referència a l'àmbit d'Educació i als ajuts de menjador i transport escolar. El Consell hi destina 1,4 milions d'euros més aquest curs 2020-2021. Pel que fa a les polítiques d'habitatge es concentren els esforços en «promoure accions que facilitin l'accés a l'habitatge a preus assequibles i s'impulsen eines com la Borsa de Lloguer Social». En aquest àmbit, segons ha precisat l'equip de govern del Consell del Bages, es compta amb el 7% més de recursos, que també es destinaran a les accions per fer front a les ocupacions de caràcter delinqüencial que pateixen alguns municipis del Bages, i que en els darrers mesos s'ha convertit en un dels grans cavalls de batalla.

Pel que fa a Serveis Socials, l'executiu argumenta que es reforça amb el 8,2% més de recursos per als àmbits de serveis socials bàsics, inclusió social, transport adaptat, infància, dones i accions en l'àmbit LGTBI. En paral·lel, s'ha posat en marxa el nou Servei d'Assessorament Especialitzat d'Atenció a la Vellesa, inèdit fins ara al territori.

Pel que fa a l'àmbit de Territori i Medi Ambient, l'executiu comarcal en subratlla que es potencien els serveis d'enginyeria i arquitectura per als municipis de la comarca. Quant a projectes concrets, la previsió és executar les obres de construcció dels dipòsits d'aigua a Artés i Sallent i es planteja la millora de l'edifici del Consell Comarcal per fer-lo més eficient. En matèria de desenvolupament i promoció econòmica es potencien les polítiques actives d'ocupació i les accions de promoció del territori per aconseguir captar noves activitats que generin oportunitats. Segons les mateixes fonts, els números aprovats indiquen que la liquidació de l'any 2019 deixa un romanent positiu d'1,9 milions d'euros i el pagament a proveïdors durant aquest tercer trimestre d'any se situa en una mitjana de quinze dies. El pressupost ha estat presentat pel conseller de Recursos Humans, Serveis Financers i Administració Electrònica, Jordi Palma.

En el marc d'aquest ple es va aprovar el manifest del 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.