L´Ajuntament de Navarcles vol reforçar l´aposta pel turisme de proximitat, i una de les accions que durà a terme properament és el de la renovació del plafons turístics situats a la zona del llac, a l´espai d´estacionament d´autocaravanes i a l´entrada pel pont de Sant Benet.

Amb aquesta iniciativa s´actualitza la informació i es potenciarà la història i la cultura de la zona del llac, segons ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Ylènia Morros.

El primer pas ha estat restaurar l´estructura de fusta i decapar el vinil dels plafons de la zona de camins i esportiva, de manera que es reaprofita part del material per reduir costos.

Els nous panells informatius consten de dues cares. Per una banda, mostra la ubicació i la informació bàsica: descriu els espais, el llac, els horts, la Planota i la Font Vella, entre altres indrets i elements.

Per altra banda, aquesta senyalització fa una pinzellada de la biodiversitat de la zona, senyalitza les rutes circulars i la cultura i la història de llac, la fàbrica Tàpies, el riu Calders i la seva vinculació amb l´aigua del poble.

Segons han detallat fonts municipals, la següent fase d´aquesta intervenció consistirà en renovar la cartelleria que hi ha implantada a la zona d´autocaravanes i també la de l´entrada a Navarcles pel pont de Sant Benet.

En aquest cas, la senyalització que s´instal·larà explicarà la ubicació del poble i quins són els elements principals que s´hi poden trobar, quins establiments comercials hi ha i els punts d´interès més rellevants.

Tots aquests cartells incorporaran, a més a més, codis QR que permetran mantenir informació actualitzada de manera permanent.