La Generalitat de Catalunya ha comunicat a l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar la concessió d'una subvenció de 85.434 euros per tirar endavant la segona fase de les obres de rehabilitació de l'església La Bauma. Es tracta d'un ajut en el marc d'una convocatòria de subvencions per a l'execució d'obres de restauració i conservació d'immobles de notable valor cultural d'arreu del país a la qual es va presentar el Consistori.

L'ajuda concedida permetrà iniciar la segona fase de les obres, que contempla actuar en la rehabilitació de la torrassa, el rosetó, l'interior i les façanes de l'església i refer el mur de contenció. Des del consistori s'està treballant per aconseguir noves línies de finançament per completar el cost d'aquesta segona fase, pressupostada en uns 298.000 euros.

La primera fase de les obres de rehabilitació de La Bauma, església declarada Bé Cultural d'Interès Locals, va finalitzar recentment. Els treballs, en el marc d'un pla de reforma integral del temple, es van centrar en la coberta i les façanes.

L'objectiu de l'Ajuntament és completar el projecte de rehabilitació de l'església La Bauma per assegurar la conservació d'aquest edifici modernista d'alt interès arquitectònic i condicionar-lo per desenvolupar-hi un programa d'activitats culturals.