L'exdiputada i exalcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, serà la número dos d'ERC al costat de Pere Aragonès a les llistes dels republicans per Barcelona de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer. Així ho va acordar ahir l'executiva nacional del partit, que ratificarà les candidatures de les quatre demarcacions el proper 12 de desembre.

L'elecció de Vilagrà respon a la necessitat de buscar un perfil de gestió pública per fer front a la «complexa» situació econòmica i social que deixa la pandèmia, tal com apuntaven ahir fonts del partit, que també posa en valor els coneixements de Vilagrà en l'àmbit del tercer sector i la seva experiència en l'administració pública. I és que Laura Vilagrà va ser alcaldessa de Santpedor del 2003 al 2015, diputada al Parlament entre el 2006 i el 2011, i des del 2016 i fins a l'aplicació de l'article 155, va ser delegada del Govern a la Catalunya Central. A partir d'aquí, es va allunyar de l'esfera més pública per dedicar-se a la família i a la gerència d'Ampans, si bé continuava vinculada a la política com a gerent del Consell Comarcal del Bages.

Ara, «que hi torna a haver reptes importantíssims per abordar tant a nivell nacional com també social i econòmic», ha decidit fer un pas endavant com a número dos a les llistes d'ERC el 14-F animada pel propi partit. Tal com explicava ella mateixa ahir a aquest diari, la petició d'acompanyar Aragonès a les llistes va venir dies enrere del propi president del partit, Oriol Junqueras, i de la secretària General, Marta Rovira, «i quan t'ho demana algú com ells que ha sacrificat tantes coses, no pots dir que no».

Vilagrà assumeix aquest repte «amb molta il·lusió», i convençuda que també pot ser molt útil a l'hora de fer escoltar «les reivindicacions i la visió descentralitzadora que es té des del Bages i la Catalunya Central». En aquest sentit, assegura que treballarà «per portar aquest territori al rovell de l'ou».

Poc després que es fes pública la notícia de la designació de Laura Vilagrà com a número dos de la llista d'ERC a les eleccions del 14-F, ella mateixa piulava al seu compte de Twitter que «és un honor per mi que se' m proposi ser la número 2 a la candidatura d'@Esquerra_ERC a les eleccions del 14 de febrer», i es mostrava disposada a treballar «per la llibertat, la justícia social i la República catalana». També agraïa al partit la confiança dipositada.