L´Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha aprovat la suspensió del cobrament de la taxa de terrasses a bars i restaurants i les convocatòries d´ajuts a autònoms i empreses del municipi pels costos de lloguer i compra de material higiènic i sanitari.

Aquesta aprovació provisional permetrà la modificació de les ordenances fiscals per al 2021 perquè els bars i restaurants del municipi no hagin de fer el pagament de l´ocupació de la via pública al col·locar una terrassa. Es tracta d´una acció complementària a les emmarcades en el pla de xoc municipal per pal·liar els efectes de la crisi causada per la covid, on es va acordar que es pogués fer l´ampliació de terrasses de bars i restaurants sense costos addicionals.

Paral·lelament, la convocatòria d´ajuts a autònoms i empreses de Sant Joan serà de 20.000 euros (10.000 pels costos de lloguer i 10.000 per compra de material higiènic i sanitari per la protecció contra la covid-19). Són dues accions registrades en el pla de xoc aprovat el passat mes d´agost. Els ajuts es donaran per criteris de puntuació.

També s´ha aprovat la correcció de l´errada material en la modificació de crèdits que permetrà la instal·lació de punts de llum al Polígon Els Vinyats I, que actualment es troba en una situació precària pel que fa a l´enllumenat.