03 de desembre de 2020
03.12.2020
Regió7

La Generalitat inicia la construcció de l’escola La Serreta de Santpedor

El nou equipament s’alçarà en uns terrenys al costat del centre, que actualment està en barracons

02.12.2020 | 23:04
Moviments de terra al solar on es farà l?escola

La Generalitat ha començat a treballar les obres que han de dotar d´un edifici definitiu l´escola La Serreta de Santpedor, que des que es va crear està ubicada en barracons. El projecte té un cost de prop de 3 milions d´euros, i ha d´estar acabat en un termini màxim de 3 anys. La previsió, per tant és que estigui a punt per al 2023.

Els treballs es porten a terme en un solar de cessió municipal ubicat al carrer Prat de la Riba en la confluència amb el carrer Pau Casals. Aquest espai és al costat d´on actualment hi ha les cargoleres del centre de primària. Prèviament al moviment de terres que s´està realitzant ara, l´Ajuntament va dur a terme diverses actuacions de millora en un pati que hi ha situat al costat de l´actual escola, un espai que facilitarà l´accés de l´alumnat al centre i farà les funcions de pati de l´escola de manera temporal.

L´equipament serà d´una sola línia educativa amb 2.320 metres quadrats i capacitat per a 225 alumnes. Serà eminentment de planta baixa més un pis, i en alguns punts disposarà de fins a tres nivells per adequar-se al desnivell del terreny.

Segons consta en el projecte, la futura Serreta tindrà un espai d´educació infantil apte per a 55 nens i nenes repartits en tres aules, lavabos per a nens i mestres, aula de psicomotricitat, tutoria i magatzem. En l´espai destinat a educació primària hi haurà 10 aules, 6 per als cursos més una de desdoblament, una de reforç, una aula específica i una d´informàtica. També tindrà cuina, magatzem i lavabos. Els espais comuns es disposaran de manera diferenciada amb un espai polivalent amb vestidors, magatzem i un escenari. A més, hi haurà espais de serveis i l´àrea reservada per a administració del centre, la consergeria i l´AFA.

Amb aquest inici d´obres es fa un pas definitiu per fer realitat una obra reivindicada des de fa anys per la comunitat educativa. Tanmateix, el projecte no es va començar a gestar fins al 2017, després de la visita que va fer al centre l´aleshores conseller d´Ensenyament, Ernest Maragall. El departament es va comprometre llavors a valorar les necessitats que es reclamaven des de la comunitat educativa del centre, i es va tirar endavant amb la proposta, que es va començar a materialitzar ara fa dos anys amb la redacció del projecte. Es va treballar una proposta inicial amb una posada en comú entre l´empresa adjudicatària de la seva redacció, i responsables del departament, del centre educatiu, de l´AFA i de l´Ajuntament. Un cop aprovat i definit l´espai on s´havia d´ubicar el nou edifici, es va fer la petició de la llicència d´obres que l´Ajuntament va atorgar l´estiu de l´any passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20