L'Ajuntament i Caritas Parroquial de Santpedor han signat un conveni de col·laboració per treballar conjuntament i amb el màxim d'eficiència amb les persones en situació de vulnerabilitat. L'objectiu és que aquestes persones que necessiten una ajuda puguin millorar la seva qualitat de vida i la seva autonomia personal i social.

El conveni estableix que l'Ajuntament col·labora amb una donació econòmica de 2.000 euros. També des de l'organisme municipal s'atén, informa, orienta i assessora a les persones per després valorar i elaborar un pla específic que doni resposta a les seves necessitats. La regidora d'Acció social, Laura Tarradellas, explica que «cada família o persona necessita d'un pla integral i des de l'administració hem de fer aquesta avaluació i el posterior seguiment. A partir d'aquí és quan derivem les persones a Caritas Santpedor».

Segons el conveni, són els serveis socials els qui decideixen quan de temps una família necessita de l'accés al servei de distribució d'aliments. Igualment també es preveuen accions coordinades noves com són la cessió de dos horts urbans per a la realització de l'activitat d'Agricultura i Hort.

Per la seva banda, amb aquest conveni Caritas manté una feina que ja feia però coordinada amb l'Ajuntament i es planteja reptes nous. La base de Caritas Santpedor és el voluntariat. Actualment es dóna servei d'atenció a les persones que ho necessiten els dilluns de 7 a 8 de la tarda des de l'espai parroquial. Amb el conveni, seran els responsables de la distribució dels aliments i seran els qui faran la manipulació, emmagatzematge i distribució d'aliments.

Des de l'entitat fan una crida a les persones que tinguin disponibilitat i vulguin col·laborar. Segons la seva responsable a Santpedor, Carme Prat, «la subvenció de l'Ajuntament ens permet disposar d'aliments però també de la compra de medicaments». Igualment, l'entitat ja ha posat les bases per a poder facilitar vals de compra de roba de segona mà en una nova botiga que Caritas té a Manresa. Un projecte que s'engega també ara.

La signatura del conveni la van fer l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i el director diocesà Rufí Cerdan, davant la presència de la regidora i la responsable de Caritas Santpedor i el mossèn del poble.