Artés posarà a partir de dilluns un total de 32 propostes a votació popular per elaborar el pressupost municipal per al 2021. Enguany s'ha optat per un format diferent al de les edicions precedents, ja que s'han creat quatre blocs segons l'estimació dels costos de cadascun dels projectes. Es tracta de propostes que han sorgit d'un seguit de debats previs i per àrees temàtiques, que s'han realitzat (enguany per videoconferència) al llarg del mes de novembre.

A partir de dilluns i fins el diumenge 27 de desembre ja es podran votar, tant per via telemàtica, a través de la plataforma Decidim Artés, com presencialment portant les butlletes (que es faran arribar a casa casa) a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. En concret, el primer tram recull quatre propostes de més de 50.000 euros de pressupost, que són els d'arreglar l'espai de platja de la piscina municipal; dotar de recursos l'Oficina d'Habitatge; millorar l'accessibilitat entre la primera i la segona planta de l'Escola de Música i, finalment, obrir espais al pavelló per millorar-ne la ventilació.

El segon tram que es posa a votació és el de projectes amb un cost entre 20.000 i 50.000 euros. En aquest cas, se'n plantegen set: la construcció d'una pista de pàdel municipal, el cobriment de la pista poliesportiva de l'Escola Doctor Ferrer, la del camp de futbol, buscar alternatives de control dels edificis amb conserges o agents cívics, adequar el pàrquing i l'entorn del bosquet de l'Aplec i l'Ateneu, concedir microcrèdits per a la rehabilitació de pisos buits, o equipar i reorganitzar l'espai de l'Auditori.

El tercer engloba vuit propostes d'entre 5.000 i 20.000 euros. Ampliar la xarxa de carrils-bici, instl·lar una pista de patinatge tres dies; implantar microcrèdits per a obres de millora de comerços; fer un acompanyament d'empreses i comerços per facilitar el seu relleu quan tanca; fer campanyes de consum responsable; reprendre el programa de microcrèdits per a emprenedors, crear un espai tecnològic obert amb recursos, i dinamitzar activitats esportives amb jornades temàtiques.

L'últim tram és el de les accions valorades en menys de 5.000 euros, que permet escollir una proposta entre tretze: fer una campanya per tenir cura dels animals, fer-ne una per mantenir els boscos de l'entorn d'Artés nets, millorar el pati de l'escola Doctor Ferrer, posar més papereres per reciclar al carrer, promocionar el mercat setmanal als municipis de l'entorn, fer activitats culturals i comercials al nucli antic, instal.lar biblio-nius per a l'intercanvi de llibres, llogar dispositius digitals per a escolars, fer un estudi per generar energia que faci autosuficients els edificis municipals, fer un estudi per obrir el parc municipal, iniciar el procés participatiu per a un projecte de mobilitat a la plaça de l'Església, elaborar un llibret guia de les entitats, i fer un cicle de tallers culturals.

En base als resultats d'aquesta votació, l'Ajuntament d'Artés elaborarà el pressupost de l'any que ve.