El ple municipal de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages celebrat aquest dijous al vespre ha donat llum verda al pressupost per l’exercici 2021, que ascendeix a 11.514.581,62 euros, un 1,76% menys que el de l'any passat tenint en compte les actuals restriccions marcades per la pandèmia.

Els nous comptes, aprovats amb els vots a favor del govern tripartit d'ERC, Junts per Sant Fruitós i el PSC, i els vots en contra de GfP, a l'oposició, destaquen per mantenir congelada la pressió fiscal, l’impuls de polítiques encaminades a donar resposta integral a la pandèmia en els àmbits d’ocupació, promoció econòmica i atenció a les persones, el reforç de la seguretat ciutadana, la millora de la gestió en la despesa ordinària, un increment del manteniment i la neteja dels espais públics i equipaments i una reducció de la concertació d’operacions de crèdit respecte l’exercici anterior.

El darrer ple municipal també ha aprovat provisionalment, amb els vots a favor de tots els regidors presents, el Pla parcial Pineda IV. Aquesta aprovació permetrà que un cop finalitzada la tramitació urbanística es pugui dotar la zona de tots els serveis necessaris (electricitat, clavegueram, aigua i carrers) i es garantirà la connexió del trànsit rodat des de la carretera BV-4501 a través d’una nova rotonda prevista, tot a càrrec dels propietaris del sector. El desenvolupament del sector de Pineda IV també suposarà la cessió, de franc, al municipi, de zones verdes i sòl per a equipaments públics.

Durant la sessió també es va donar llum verda per unanimitat dels presents a l’aprovació provisional de la modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana a l’àmbit de la deixalleria municipal i la qualificació com a béns de domini públic dels habitatges municipals a destinar a lloguer social.

Pel què fa a les mocions presentades, els 4 grups municipals han donat suport a la candidatura de la sardana a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la Unesco, a la moció pel Dia Mundial de la SIDA i l’adhesió del municipi a la carta de ciutats educadores.