L'edifici de Cal Llovet de Santpedor acull aquest divendres, des de primera hora del matí i fins a les 8 del vespre, una jornada de cribratges intensius de la covid-19. Desenes de ciutadans s'acosten a l'equipament per fer-se els tests antigènics ràpids (TAR) de manera voluntària i gratuïta. Santpedor tanca la tanda de proves que el departament de Salut ha fet a la Catalunya Central en aquests darrers dies amb l'objectiu de detectar casos asimptomàtics per tallar cadenes de transmissió.

Les persones Santpedor que desitgin fer-se la prova s'han d'adreçar a Cal Llovet i registrar-se amb les dades personals i la targeta sanitària. Un cop feta la prova ja se'ls donarà el resultat, ja que amb els tests antigènics ràpids s'aconsegueix en 15 minuts. Les proves es fan de 8.30h a 13.30h i de 15.00h a 20.00h.

Una vintena de municipis de les comarques centrals com Manresa, Moià, Artés, Sallent o Navarcles han acollit des de principi de mes els cribratges poblacionals. La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys i que no hagi passat la malaltia. La finalitat d'aquests cribratges és frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Els casos positius detectats amb les proves han estat mínims.