El brot de covid-19 que afecta la residència l'Onada Can Jorba de Santpedor des de la setmana passada ha registrat la defunció d'una persona que estava ingressada a l'hospital. El centre té un total de 64 dels 78 residents positius i d'aquests 11 presenten símptomes, mentre que la resta són asimptomàtics, segons el comunicat fet públic per la mateixa residència.

Segons les mateixes fonts, «la majoria de persones positives són asimptomàtiques, fet que ens confirma que la càrrega viral en aquest centre és molt baixa». Per aquest motiu, des del centre consideren que «d'aquí a 2 o 3 dies les persones usuàries podran començar a sortir de les seves habitacions i anar recuperant la normalitat i 2 o 3 dies després tothom podrà retornar a la seva habitació habitual».

Aquest setmana el centre ha dut a terme test serològics aleatòriament, dels quals disposa l'Onada, i el resultat, asseguren, «han estat esperançadors, ja que no s'aprecia contagi, això ens reafirma amb la idea que la càrrega viral és molt baixa» al qual cosa el fa pensar «que les conseqüències de la malaltia no seran d'un abast important».

El brot de covid-19 es va per públic el 9 de desembre passat inicialment amb 48 casos positius, que es van anar elevant fins als 65. Davant la tendència creixent, el grup mucicipal de la CUP, a l'oposició ha insistit que cal una intervenció del centre per part de la Generalitat atès que l'afectació representa el 83% de la totalitat dels residents.