Ivet Castaño, Joan Calmet i Joan Carles Lluch són els tres polítics del Bages que ocuparan un lloc a les llistes del Partit Demòcrata (PDeCAT a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Castaño serà la bagenca més ben situada a la llista que lidera la igualadina Àngels Chacón, però a hores d'ara encara no se sap quin serà el seu lloc definitiu a la candidatura. La tria dels tres candidats a llistes s'han tancat aquesta setmana, segons han informat fonts del partit al Bages.

L'assembla de l'Anoia ha decidit que els seus representants siguin Marc Castells, alcalde d'Igualada que aquesta mateixa setmana ja havia anunciat que faria costat a l'exconsellera i cap de llista, Àngels Chacón, i Rafel Galván. Al Berguedà també hi haurà dos candidats, per una banda, David Font, alcalde de Gironella, president comarcal del PDeCAT i director de l'Agència de Turisme de la Generalitat, i Roger Úbeda. El responsable de la formació al Moianès, Àlex Mur, també serà el representant a la llista de Chacón. I en el cas el Solsonès, els candidats per a anar a la llista, són Jordi Selga i Maria Claustre Sunyer, però en aquest cas de la de Lleida.

Ivet Castaño és la presidenta comarcal del Partit Demòcrata al Bages i fins fa ben poc, directora dels serveis territorials de Presidència a la Catalunya Central. Joan Calmet és regidor de Turisme i Projecció a Manresa També és conseller al Consell Comarcal del Bages i ha estat un dels impulsors del projecte Manresa 2022. Joan Carles Lluch és alcalde de Rajadell i membre de l'executiva comarcal del Partit Demòcrata Bages. Tots tres han coincidit en el fet que "el Bages és una comarca amb un pes prou important en nombre d'associats i de càrrecs electes per estar ben representada en aquesta llista, a més de ser un territori molt actiu i amb molts actius".

El nom d'Ivet Castaño és el que va rebre més suports. Mentre que els de Joan Calmet i Joan Carles Lluch van tenir el mateix nombre de suports. La llista definitiva per a les eleccions del 14 de febrer s'ha d'aprovar en el proper Consell Nacional del Partit Demòcrata. La llista del Partit Demòcrata vol donar molt protagonisme als alcaldes i representants de la formació als Ajuntaments.