La Diputació de Barcelona acaba de publicar una guia amb 22 rutes pels 12 espais de la Xarxa de Parcs Naturals on poder-hi arribar amb transport públic, entre els quals el de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, a cavall de les comarques del Bages, el Moianès i el Vallès Occidental. La publicació porta per nom Rutes en transport públic per la Xarxa de Parcs Naturals i s'ha editat, segons fonts de l'ens provincial, «amb la voluntat d'ajudar a la ciutadania a descobrir el medi natural en transport públic». És gratuïta i es pot descarregar en PDF a la Llibreria de la Diputació i es distribuirà pels centres i punts d'informació dels parcs.

L'objectiu és apropar indrets del patrimoni natural i cultural de gran bellesa seguint itineraris senyalitzats que ressegueixen el traçat d'un sender local (SL), un sender de petit (PR) o un gran recorregut (GR), i que compten amb informació sobre la fauna i la flora, acompanyada d'històries de cada un d'aquests llocs. Les rutes descrites en la guia, agrupades per parcs, tenen com a punt de sortida un indret al que es pot arribar mitjançant transport públic.

En el cas del de Sant Llorenç del Munt i l'Obac presenta tres rutes: el SL-C 62 Font del Janet, amb el Bus Parc des de les estacions urbanes de Terrassa de la línia L1 de FGC i la R4 de Rodalies; la ruta SL-C 53 de Sant Vicenç de Castellet a Sant Pere de Vallhonesta, des de les estacions de Sant Vicenç-Castellgalí de les línies R5 i R50 de FGC i R4 i R12 de Rodalies. Finalment, el PR-C 215 Camí ral del coll de Daví: de la Barata al Pont de Vilomara, amb el Bus Parc Sant Llorenç, que enllaça amb les línies S1 de FGC i R4 i R12 de Rodalies Terrassa.