La neu es va deixar veure aquest dijou en s ñimidament a primera hora del matízones del sud del Bages, i amb una mica més de força al nord del Vallès Oriental com per exemple Vacarisses. Dos dels municipis on s'han pogut veure flocs que han empolsinat tímidament els vehicles sense arribar a quallar encara al terra ha estat per exemple a Sant Vicenç de Castellet, Castellbell i el Vilar i a Monistrol de Montserrat.

Divendres tindrem una treva i no serà fins a últimes hores del dia que tornarà a nevar al sud del país, també a partir d'aquests 200/300 metres.

11

La neu empolsina tímidament la Catalunya Central

Sembla que serà dissabte quan arribarà la nevada més important i general de l'episodi a l'interior per sobre dels 200 o 400 metres, però les cotes de neu seran molt variables en funció del lloc i l'hora. Ara per ara, sembla que la línia de la costa quedaria al marge d'aquesta nevada que podria deixar gruixos importants a les comarques interiors de Tarragona i a punts de la Catalunya Central.

Per tot plegat, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per neu a moltes comarques i Protecció Civil té el pla NEUCAT en fase de prealerta.