El castell de Cardona i el castell de Miravet són els dos monuments que s'enfrontaran a la segona edició del programa "Batalla monumental", de TV3, que s'emetrà aquest diumenge, 17 de gener, a 3/4 d'11 de la nit. Cardona és un dels dotze indrets escollits pel programa, conduït per Roger de Gràcia i amb Candela Figueras i Ivan Medina com a reporters.

"Batalla monumental", que consta de vuit capítols de 45 minuts de durada, enfronta castells contra claustres, jaciments contra amfiteatres o monestirs contra hospitals, i ho fa en clau d'entreteniment, involucrant gent del territori, i descobrint històries i joies desconegudes.

Els catalans seran el jurat de "Batalla monumental". L'audiència decidirà el guanyador de cada setmana (en aquest cas, el mateix dia de l'emissió del programa i durant set dies) votant a través de les xarxes socials de @BatallaTV3 a Instagram, Twitter i Facebook. Els sis monuments finalistes passaran a la gran final, que es disputarà en un programa especial en directe, en què competiran per ser el Monument Favorit de Catalunya.

En el segon capítol de "Batalla monumental", entre Cardona i Miravet, intervindran el professor Sebastià d'Arbó i l'actriu Laia Fontan per convèncer l'audiència, que serà qui decidirà el castell guanyador.

A banda d'aquests dos castells, els altres deu monuments en competició del programa són les restes arqueològiques d'Empúries i de Tàrraco, l'església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, la Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau, i la Seu Vella de Lleida i la catedral de Girona.