15 de gener de 2021
15.01.2021
Regió7

Sant Fruitós bonifica la reforma de locals per incentivar el comerç

La mesura es limita a intervencions en àrees comercials, i cobreix el 50% de l'impost de Construccions, Instal·lacions i Obres

15.01.2021 | 16:48
Imatge del ple on es va adoptar l'acord

Sant Fruitós de Bages bonificarà les reformes que es facin en locals de les àrees comercials del municipi amb l'objectiu d'incentivar-hi la implantació de comerços. Així ho ha acordat l'Ajuntament en el darrer ple municipal, mitjançant l'aprovació d'una modificació de l'ordenança fiscal de Construccions, Instal·lacions i Obres que permeti aplicar aquestes bonificacions.

La mesura preveu bonificar el 50% de l'impost per a la realització d'obres en locals d'àrees d'interès comercial, i que l'ordenança ja preveu quines són. En concret, la zona comercial preferent comprèn diversos trams de la carretera de Vic, el carrer Sallent, l'avinguda Bertran i Serra, el carrer Jacint Verdaguer, i l'entorn de la plaça Onze de Setembre. També se'n veurà beneficiada la zona comercial del carrer Padró.

Amb la realització d'aquests canvis, el consistori vol afavorir la nova implantació o la remodelació del comerç local tenint en compte els perjudicis que comporta a nivell de vendes presencials en molts negocis l'actual context de pandèmia per la covid.

L'oposició diu que es fa curt

La modificació de l'ordenançava ser aprovada amb els vots a favor d'ERC, Junts per Sant Fruitós i el PSC, mentre que Gent fent Poble, a l'oposició, hi va votar en contra, i denuncia que aquesta mesura deixa fora prop d'una vintena de comerços d'àrees com un tram dels carrers Balmes i Joan XXII, o dels carrers Nou i Rius i Taulet. GfP assegura que no s'ha consultat l'Associació de Comerciants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya