Súria arrencarà avui una edició reduïda i adaptada a la situació de pandèmia de la festa major d'hivern, la tradicional renovació del Vot de Poble a Sant Sebastià. Ho farà aquest vespre (a les 8) amb el pregó de festes, amb la xerrada ´Què ha passat, què està passant i com s'està coordinant la vacunació'. Tot i que l'acte es farà presencialment al saló de sessions de la Casa de la Vila, l'aforament estarà limitat a la representació institucional i es podrà seguir pel canal de l'Ajuntament a YouTube.

L'acte central de la diada del 20 de gener, festa local a la vila, serà la missa solemne de renovació del Vot de Poble a l'Església Parroquial de Sant Cristòfol, que s'iniciarà a les 11 del matí. Aquesta cerimònia serà d'aforament restringit i amb inscripció prèvia des de la parròquia, tot i que també es podrà seguir pel canal de l'Ajuntament a YouTube.

El programa de la diada de Sant Sebastià començarà amb la galejada dels Trabucaires del Tro Gros (3/4 de 10 del matí). Un altre dels actes habituals d'aquesta jornada festiva, la representació teatral al Teatre del Foment Cultural, consistirà enguany en la retransmissió de l'enregistrament de l'obra còmica ´Políticament incorrecte' pel canal del Foment Cultural a YouTube (a les 6 de la tarda).

Una de les novetats és l'estrena del web dedicat a l'origen del Vot de Poble, que recollirà el contingut de l'exposició Epidèmia, solidaritat i progrés. El còlera de 1885 a Súria.