Semen Cardona ha superat els 14 milions d'euros de facturació durant el 2020, una xifra que representa un 26% més respecte de l'any anterior. L'empresa, amb seu a Cardona, ha arribat als 4,1 milions de dosis seminals porcines el 2020, una xifra rècord per a la companyia. En total, han estat 4.128.844 dosis, el que suposa un increment d'un 12% respecte de l'any anterior.

Del total de dosis, més de 3 milions van ser produïdes als centres d'inseminació artificial de l'empresa. De la seva banda, Semen Cardona Mèxic ha superat els 1,3 milions d'euros i ha incrementat les vedes en un 15%. Amb seu a Cardona, l'empresa familiar es dedica a la distribució d'esperma de porcs amb alt valor genètic.

Semen Cardona té un paper preponderant en el mercat espanyol: el 2020 ha produït un 15% de les dosis (2.702.491) i ha distribuït un 20% (3.649.263). El 2019, va ser la primera empresa a nivell estatal en oferir la tècnica PCR en totes les dosis, cosa que el sector ha anat introduint de manera gradual.

A més, durant l'any 2020, l'empresa ha posat en marxa un centre logístic a Segòvia, una instal—lació que redueix al màxim el moviment de vehicles i facilita l'intercanvi de comandes de diferents centres de producció.

Mèxic continua creixent

Pel que fa al centre que l'empresa té a Mèxic, ha experimentat un creixement de les seves vendes d'un 15%, i ha arribat als 1,3 milions d'euros de facturació. Unes xifres que consoliden aquesta seu com una gran aposta internacional de Semen Cardona.

Semen Cardona Mèxic ha iniciat un procés de digitalització de la mà de noves eines informàtiques pròpies creades per Semen Cardona, amb un sistema de remissió més complet que permet consultar la traçabilitat dels productes.