22 de gener de 2021
22.01.2021
Regió7

Cardona aprova un codi de conducta per als alts càrrecs i membres de la corporació

El ple també renova el conveni de col·laboració amb la Generalitat per a la gestió de l'Arxiu Històric

22.01.2021 | 14:25
Ple telemàtic de dijous

L'alcalde, regidors i alts càrrecs de l'Ajuntament de Cardona se sotmetran a partir d'ara a un codi de conducta. Així ho van aprovar per unanimitat tots els grups municipals del consistori en el darrer ple celebrat aquest dijous al vespre, que va ser telemàtic per les restriccions derivades de la pandèmia.

El nou codi de conducta marca el «compromís i la responsabilitat» en l'exercici dels càrrecs electes de tots els membres de la corporació i càrrecs directius vinculats a l'administració pública. Els objectius responen a l'establiment de criteris ètics que han de guiar l'actuació dels alts càrrecs dels ens locals i les normes de conducta que se'n deriven, així com determinar els principis de bon govern que han de fomentar una millor actuació dels ajuntaments. Aquest codi de conducta, i seguint la normativa, serà subjecte al control d'una comissió que es crearà al proper ple per fer el seguiment d'aquest document.

En el mateix ple també es va aprovar per unanimitat la renovació del conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura i l'Ajuntament de Cardona per al suport a la gestió de l'Arxiu Històric Municipal de Cardona. Una col·laboració interadministrativa que permetrà dotar de més recursos a l'espai.

Finalment, al darrer punt del ple, es va aprovar un increment del 0,9% de retribució del personal municipal per l'exercici 2021. Un increment previst a la llei general de pressupostos de l'Estat i que afecta al personal funcionari i laboral i en cap cas als càrrecs electes.

En el marc de la sessió plenària, l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va anunciar que aquest cap de setmana s'administrarà la segona dosi de la vacuna contra la covid-19 als residents i bona part del personal de la residència Sant Ramon. Per la seva banda, la regidora de Serveis Socials, Lluïsa Aliste, va informar de l'existència de nous usuaris i de l'interès d'altres persones per anar a viure als habitatges del carrer Escassany, després que s'ha amoliat el nombre de beneficiaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya