Sant Fruitós ha posat el punt i final aquest cap de setmana a una festa major d'hivern celebrada amb format molt reduït i amb un doble pregó (com ja és habitual), però en aquest cas retransmès a través de diferents plataformes.

El pregó, que es va fer al Teatre del Casal Cultural sense públic, es va poder veure a través dels canals de YouTube i d'Instagram del consistori, i va tenir com a protagonistes l'activista cultural Enric Rafart, i Irene Kosanovic, del col·lectiu feminista Mai sense veu, en el pregó jove. Rafart va fer un repàs a la seva vida al poble, des de les vivències infantils (recordant, per exemple, a la iaia Montserrat i els seus remeis casolans) fins a la seva jubilació com a conserge de l'escola Monsenyor Gibert, i passant per les seves col·laboracions amb les corals locals, la direcció dels grups teatrals Montpeitan's i dels Pastorets, i també per la seva etapa com a regidor de Cultura.

En el torn del pregó jove, Irene Kosanovic va explicar que l'entitat feia quatre anys que s'havia creat i que vol ser una eina de transformació social vinculada al moviment feminista.

També es va fer un reconeixement a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, per la seva tasca.