El ple del Consell Comarcal del Bages ha aprovat una moció per garantir plenament el dret a l'avortament a la Catalunya Central. Com ja han fet alguns ajuntaments de la comarca i de la Catalunya Central, el Consell Comarcal va portar al Ple celebrat aquest dilluns una moció, a instàncies de la CUP, en què demana que la Fundació Althaia es comprometi a garantir els avortaments a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. La moció, que es va esmenar conjuntament amb tots els grups comarcals, es va aprovar per unanimitat.

El text que va aprovar el Ple del Consell Comarcal del Bages i que va defensar la consellera de la CUP Roser Alegre, com a grup proposant de la moció, expressa el compromís del Consell Comarcal per garantir els drets de la salut sexual i reproductiva de les dones i a la interrupció voluntària de l'embaràs. Al mateix temps demana el compromís per part d'Althaia de garantir aquest dret a l'Hospital de Sant Joan de Déu, com a hospital de referència pels ciutadans del Bages, i que el CatSalut garanteixi una oferta adequada d'atenció a la interrupció voluntària de l'embaràs amb totes les entitats proveïdores dels serveis sanitaris de la Catalunya Central, amb un replantejament dels recursos actuals per fer-los més accessibles i adequats al nostre territori.

La moció aprovada al Consell Comarcal se suma així al compromís i reclamacions fetes des de diversos ajuntaments del Bages i la Catalunya Central per garantir plenament el dret al'avortament. Fins avui, els ajuntaments que han votat a favor de la moció són els de Santpedor, Sallent, Calders i Guixers. A tots, el text ha estat aprovat per unanimitat. Aquesta setmana també es debatrà als plens dels ajuntaments de Navarcles, Moià, Artés, Solsona i Monistrol de Montserrat.