Els ajuntaments d'Aguilar de Segarra, Castellfollit del Boix, Rajadell i Fonollosa, juntament amb el Consell Comarcal del Bages, estan redactant al·legacions en contra de dos projectes per instal·lar un total de 17 aerogeneradors al territori. Es tracta del parc eòlic Clarena, que preveu 9 molins, i el parc eòlic Colomer, amb 8 molins, els més grans projectats fins ara al Bages.

Els dos avantprojectes, que es troben en la fase de consultes sobre la viabilitat de l'emplaçament, han generat una forta oposició al territori pel seu impacte mediambiental. L'alcalde d'Aguilar de Segarra, Pere Aliaguilla, assegura que la riquesa del municipi és el seu paisatge i deixa clar que «volem conservar la natura, no ens importen els diners que entrin».

Els dos projectes de parcs eòlics estan promoguts per la multinacional energètica alemanya RWE i per l'empresa catalana IGE Wind. D'una banda, el parc eòlic Clarena estaria situat als termes municipals d'Aguilar de Segarra i de Castellfollit del Boix i englobaria les serres de Clarena, del Soler, del Grauet, de Can Xinco i la del Castell. El projecte preveu la instal·lació de 9 aerogeneradors de gran envergadura, amb una altura de 115 metres i un diàmetre de 170 metres. En global, tindrien una potència de 40,5 megawatts.

D'altra banda, el projecte eòlic Colomer ocuparia els termes municipals de Rajadell, Aguilar de Segarra i Castellfollit del Boix. En aquest cas, es plantegen 8 aerogeneradors amb una potència de 36 MW. Les dimensions dels aerogeneradors també són de 115 metres d'altura i 170 metres de diàmetre.

Els veïns i ajuntaments dels municipis del Bages afectats pels dos parcs eòlics s'estan organitzant per intentar evitar que les propostes prosperin. L'alcalde d'Aguilar de Segarra, Pere Aliaguilla, denuncia que es tracta dels dos parcs eòlics «més grans del Bages» presentats fins ara i avança que també es projecta una gran línia elèctrica que creuaria una part de la comarca. Aliaguilla deixa clar que el municipi no està en contra de l'energia verda, tot al contrari: «Tenim un projecte perquè els equipaments municipals funcionin amb energia solar i, a més, tenim una ordenança que afavoreix que els veïns es posin plaques a les teulades».

Des del poble veí de Rajadell, el seu alcalde, Joan Carles Lluch, expressa que els batlles de la zona no volen ser «banderers de la doble moral»: «A tots ens agrada tenir llum i, sobretot, que sigui verda, però com a territori estem cansats perquè només venen a veure'ns quan els convé». En aquest sentit, lamenta que «als municipis petits no ens escolten mai per a res i veiem que, des de la capital, només ens volen per això». Per la seva part, el batlle de Castellfollit el Boix, Celestí Rius, critica que un dels parcs està projectat al Cogulló de Can Torra, «la muntanya insígnia del municipi». Rius aposta perquè es faci una planificació ordenada dels parcs i «coherent amb el territori».

Un dels veïns d'Aguilar, Martí Santamaria, explica que estan «espantats», i critica que «com a habitants del territori quan volem fer qualsevol intervenció a la nostra finca hem de passar molta burocràcia i, en canvi, aquestes empreses tenen totes les facilitats del món». També ho creu Adrià Anton, que considera que aquests projectes «no tenen res a veure amb l'energia verda, sinó que estan relacionats amb el capitalisme, ja que no fomenten l'autoconsum de la gent».