Gent fent Poble, l'únic grup a l'oposició de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, proposa habilitar la sala gran de l'Esplai perquè s'hi puguin dur a terme, amb les divisions físiques que calgui, visites als avis de la residència municipal. És una de les mesures d'àmbit social, econòmic i laboral que aquest grup ha traslladat al govern municipal d'ERC, PSC i Junts per afrontar els efectes de la covid sobre la població.

En l'àmbit econòmic proposa reactivar la línia de microcrèdits iniciada el maig del 2020 ampliant-la a totes les empreses i autònoms del municipi. També demana que es prevegi una ajuda de 500 euros a fons perdut per a tots els comerços i autònoms que s'han vist abocats a tancar o minvar la seva activitat, i l'aplicació de les 20 propostes de millora que Gent fent Poble va aportar a les Ordenances Fiscals i que diu que no van ser acceptades.

Pel que fa a l'àmbit laboral, demana que s'analitzin en profunditat les xifres d'atur, les seves característiques concretes, així com la reducció de facturació dels autònoms, com a punt de partida per oferir mesures de xoc per a la seva ràpida reinserció laboral i recuperació d'activitat, i línies d'ajut adequades. També proposa la creació d'una borsa per al col·lectiu de joves sense feina per rebre formació i acompanyament específic en la recerca i accés al mercat laboral; i generar plans d'ocupació per a joves que busquen la primera feina.