L'AMPA de l'escola Collbaix de Sant Joan de Vilatorrada ha mostrat el seu «desacord» i «indignació» amb la decisió d'habilitar el gimnàs del centre com a local electoral per al proper 14 de febrer. Per aquest motiu, l'entitat ha presentat una instància al consistori i farà arribar també la seva queixa al departament d'Educació.

L'associació assegura que el gimnàs «no compleix les condicions adequades de ventilació i tota la resta de mesures de la covid per abastir un esdeveniment d'aquesta magnitud». Afirma també que els i les alumnes de P3 fan la rebuda cada matí en aquest espai, que també serveix enguany com a menjador escolar, a banda de ser la zona on es fa psicomotricitat i educació física.

L'AMPA fa notar que enguany, seguint les directrius del Departament, no es permet l'entrada de les famílies a dins del recinte escolar i, en canvi, s'habilitarà el gimnàs com a espai per exercir el dret a vot a la població de Sant Joan, «encara que per aquest espai puguin arribar a passar milers de persones durant aquesta jornada, algunes de les quals contagiades». L'entitat considera que «el municipi disposa de suficients espais i equipaments per donar alternatives»

L'associació de mares i pares també posa en dubte «que els serveis municipals i l'ajuntament puguin garantir la desinfecció de l'espai» i asseguren que tenint en compte que l'endemà hi ha escola, «moltes famílies es plantegen no portar al centre les seves filles i fills i tampoc fer ús del servei de menjador, utilitzat des de 2n de primària fins a 6è, durant alguns dies per tal d'evitar riscos de contagi i no exposar els infants a productes desinfectants que molt probablement siguin nocius per la seva salut».