El primer cap de setmana d'aplicació de les noves mesures de mobilitat per contenir la covid que permeten els desplaçaments dins l'àmbit comarcal comportarà la represa, a partir d'avui, del servei del Bus Parc al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac (i també al Montseny). Les noves mesures permeten també posar en marxa el programa de Passejades guiades a la Xarxa de Parcs Naturals d'aquest 2021, però només per a participants de la comarca on es facin. Així mateix es mantenen els controls de mobilitat per part de Mossos i Agents Rurals per evitar desplaçaments no autoritzats.

El servei de Bus Parc es va aturar el 7 de gener arran del pas al confinament municipal. Ara es reprèn però amb limitacions. En el cas del parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, això implica que el Bus Parc donarà servei als ciutadans de les comarques del Bages i el Vallès Occidental.

D'altra banda, la majoria de les àrees d'esplai i de lleure de la Xarxa de Parcs Naturals segueixen tancades al públic, excepte per a les activitats docents i de lleure infantil i juvenil amb permís o aquelles que estan gestionades per empreses concessionades i que, en cas d'obrir, es regeixen per la normativa que el Procicat ha establert fins al moment per al sector de la restauració.