El Pere Lluís és un jove de Súria que pateix fibrosi quística. Es tracta d'una malaltia que afecta els pulmons i des que ara fa gairebé un any es va decretar el confinament ha estat aïllat i de baixa laboral. La malaltia, amb el seu corresponent certificat de discapacitat, i tot aquest temps sense gairebé sortir de casa no van servir perquè la junta electoral acceptés els seus arguments per no ser a una mesa i aquest diumenge al matí s'ha hagut de presentar al col·legi electoral de Súria.

Quan va saber que li tocava ser en una taula, va presentar un recurs però divendres li van comunicar que la seva excusa havia estat desestimada. La decisió, diu, «em va sorprendre perquè vaig adjuntar els documents i en el mateix manual del vocal diu que per discapacitat o baixa pots al·legar». També afegeix que la junta va decidir no acceptar la seva al·legació sense donar-li cap motiu concret per aquest rebuig.

El mateix afectat explica que des de llavors ha estat molt angoixat i que «no he pogut dormir en tota la nit pensant que havia d'anar a la mesa. Ho he passat molt malament». Finalment, ha anat al col·legi perquè amb el seu recurs rebutjat «enmig d'aquesta al·lucinació, em vaig veure desprotegit perquè la llei no m'empara i sabia que si no venia podia cometre un delicte». Un cop al col·legi, explica que han començat a fer el recompte de membres de les meses i finalment, el titular del lloc pel qual ell era el primer suplent ha arribat i cap a un quart deu, un cop ha votat, ha anat cap a casa.