L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar vol potenciar i posar a l'abast de tothom una experiència que només es pot viure uns pocs dies l'any del mes de febrer. Es tracta de la posta de sol a través de la roca Foradada de la muntanya de Montserrat, que es pot observar cada any coincidint amb la tercera setmana de febrer, com conseqüència de la posició del sol en aquestes dates.

La situació geogràfica privilegiada del municipi permet observar des del nucli del Vilar una posta de sol molt especial a través d'una de les roques icòniques del massís montserratí.

Aprofitant aquest esdeveniment únic en situació i dates, a alhora amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural del municipi, el consistori ha organitzat un acte divulgatiu aquest divendres per seguir la posta de sol des del Vilar.

Serà a partir de dos quarts de 6 de la tarda a l'Era del Mas del Puig en què també es comptarà amb la participació de la colla de tabalers dels Diables de Resistents.

L'organització ha posat en relleu que l'acte es farà seguint totes les normes de seguretat i prevenció amb motiu de la situació de pandèmia i hi haurà control d'aforament.

Per assistir a aquest esdeveniment cal inscriure's prèviament a través del telèfon de l'Ajuntament al 93 834 03 50. L'any passat, el consistori ja va dur a terme una primera iniciativa en la difusió del fenomen a través de les xarxes socials, amb l'edició d'un petit mapa en què es concretaven els punts on es podia observar aquesta posta tan especial al llarg del nucli del Vilar, entre el 16 i el 23 de febrer.