L'Escola bressol municipal Els Gallarets de Santpedor ha renovat el distintiu d'Escola Verda fins al 2024, després de fer la diagnosi del centre i redactar el Pla d'educació per la Sostenibilitat amb els objectius estratègics pels propers 8 anys. Va ser de les primeres escoles bressol de Catalunya a aconseguir aquest distintiu, l'any 2012.

L'octubre del 2017 van atorgar als Gallarets el Premi d'Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya en la categoria de trajectòria de millora continuada en el procés d'ambientalització integral del centre. L'objectiu dels Gallarets com a escola verda és que els més petits i les seves famílies s'impliquin en l'educació per a la sostenibilitat a partir de projectes com: esmorzars saludables, reduïm residus, el projecte Camadoca i éssers vius i el projecte hort i camí de les olors, entre d'altres.

El comitè ambiental dels Gallarets participarà virtualment en la II Trobada Catalana d'Escoles Verdes d'Educació Especial el proper divendres 26 de febrer per explicar el projecte en xarxa amb l'escola Jeroni de Moragas d'AMPANS.