24 de febrer de 2021
24.02.2021
Regió7

Santpedor fa campanya per apropar els serveis socials als veïns més grans

L'Ajuntament ha realitzat un centenar d'entrevistes a persones de més de 80 anys per conèixer necessitats

23.02.2021 | 18:19
Santpedor fa campanya per apropar els serveis socials als veïns més grans

La regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Santpedor ha treballat durant el 2020 en el programa «Serveis Socials més a prop», adreçat a persones de més de 80 anys i que porta a terme en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Fundació Desenvolupament Comunitari. La finalitat del programa és informar sobre els recursos socials i comunitaris que tenen a l'abast les persones de més de 80 anys i saber si hi ha alguna situació de dificultat o necessitat que pugui requerir suport.

A Santpedor es van fer un centenar d'entrevistes a càrrec dels professionals de la Fundació Desenvolupament Comunitari. Les entrevistes, amb visites al domicili, han servit per informar, orientar i assessorar sobre els serveis i recursos que les persones grans del municipi tenen a l'abast, així com per detectar possibles situacions de necessitat. La regidora d'Acció Social, Laura Tarradellas, assegura que «la participació és fonamental per ajudar-nos a planificar i dissenyar noves actuacions i a millorar els serveis que oferim i que poden beneficiar les persones grans».

Les visites s'utilitzen com a mesura preventiva, portant a terme una avaluació exhaustiva de la persona per ajudar-la a continuar vivint a casa seva el màxim de temps possible. De les 100 persones entrevistades, s'ha requerit una intervenció urgent, 41 intervencions a curt termini i 58 intervencions abans d'un any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya