La plataforma Salvem Grevalosa, entitat constituïda en oposició als projectes que hi ha damunt la taula per fer dos parcs eòlics entre els municipis d'Aguilar de Segarra, Rajadell i Castellfollit el Boix, ha convocat per a aquest dissabte una concentració de protesta. Serà a 3/4 de 5 a la plaça 1 d'Octubre d'Aguilar, a les portes de l'ajuntament, ja que a les 5 hi ha convocada una reunió entre la multinacional que projecta les centrals i representants del consistori, que, juntament amb els dels altres dos municipis, ja s'han manifestat en contra. A la concentració es convoca veïns de tots els municipis del Bages.

Tal com ha informat aquest diari, es tracta de dos projectes per instal·lar un total de 17 aerogeneradors, que es troben en la fase de consultes sobre la viabilitat de l'emplaçament, que han generat una forta oposició al territori pel seu impacte mediambiental. Són promoguts per la multinacional energètica alemanya RWE i per l'empresa catalana IGE Wind.

A més, el projecte inclou la construcció d'una línia elèctrica per evacuar l'energia generada per aquestes instal·lacions fins a la central de Calders, amb un traçat de 26 quilòmetres i que passaria per cinc municipis més.