Navarcles ja té en marxa la construcció de la llargament esperada rotonda de la plaça d'1 d'octubre, que ha de contribuir a donar fluïdesa a un dels principals nusos viaris del nucli urbà. Es tracta de l'encreuament que hi ha davant de l'hostal Baviera, damunt de la travessera urbana de la carretera BV-1221. Les obres ja estan plenament en marxa després d'anys d'espera, ja que es tracta d'un projecte que s'ha anat ajornant, i es preveu que estigui llesta en els propers mesos per convertir-se en una porta d'entrada i de distribució de la circulació cap al nucli de la població.

El projecte dissenyat per la Diputació de Barcelona ha de millorar l'accessibilitat en aquest punt i, de retruc, la seguretat viària i la mobilitat en general. Aprofitant que es construirà la nova infraestructura es donarà continuïtat als itineraris de vianants, i s'integrarà l'espai de la plaça al teixit urbà.

A banda de la rotonda pròpiament, el projecte preveu unes voreres de més amplada que les actuals, zones d'estada, passos de vianants, s'ordenarà l'espai de la parada de bus, es renovarà la xarxa de drenatge de la carretera i el sanejament dels carrers, i es plantarà arbrat viari. També s'enderrocarà l'antiga estació transformadora i se soterraran les línies elèctriques i telefòniques.

Les obres, que executa la Diputació com a titular de la carretera, és previst que acabin a final d'any.

La demanda per ordenar el nus viari de la plaça ve del 2007. El projecte, però, s'ha anat endarrerint perquè l'espai, que és una de les entrades principals al municipi, té un pendent molt complicat i s'havien de garantir els paràmetres de seguretat i estudiar com canviaria la mobilitat.