08 de març de 2021
08.03.2021
Regió7

Impulsen la conservació i promoció a municipis del parc de Sant Llorenç

La iniciativa és fruit de l'acord entre la Diputació de Barcelona i el Geoparc de la Catalunya Central

07.03.2021 | 18:46
Roca Giberta, a cavall dels termes de Monistrol i Talamanca

La Diputació de Barcelona i el Patronat del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central (Geoparc) han signat un acord per dur a terme accions conjuntes en l'àmbit de l'educació ambiental, la conservació del medi, la investigació i el desenvolupament econòmic dels nuclis i poblacions del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Les primeres línies de treball se centraran en l'àmbit de la geoconservació, concretament en la protecció de les codines de Montcau com a hàbitat singular, a més de la intervenció al complex travertínic i les coves de Mura i les muntanyes russes de Sant Vicenç de Castellet.

En l'àmbit de la interpretació, els projectes conjunts giren a l'entorn dels llocs d'interès geològic dels cingles de l'Estoviada-Rocagiberta i els gresos de la riera de Sant Esteve, a Talamanca, la riera de Santa Magdalena al Pont de Vilomara, i l'itinerari del camí ral de Berga al seu pas per Talamanca.

En l'àmbit del geoturisme, es proposa participar en la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), en l'actualització dels continguts de geologia de la web del parc natural i en la presència a les respectives pàgines web i xarxes socials, a més de la restauració d'elements patrimonials com la teuleria del Trullars.

El Geoparc de la Catalunya Central, reconegut per la Unesco, el formen 29 municipis del Bages, cinc municipis del Moianès, a més del municipi de Collbató, del Baix Llobregat, amb una superfície d'uns 1.250 km2 i una població de 190.000 habitants.

D'acord amb les directrius de la Unesco, els geoparcs són espais geològics i paisatges de rellevància internacional, on, juntament amb la resta del seu patrimoni, s'implementen estratègies de promoció i desenvolupament sostenible innovadores i respectuoses amb la identitat del territori a través del geoturisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya