Sant Fruitós de Bages ja disposa d'un mòdul específic per a l'assistència mèdica relacionada amb la covid-19. La instal·lació es va dur a terme divendres al matí al solar de darrere del CAP de pediatria. D'aquesta forma, tres mòduls prefabricats es convertiran en l'espai on es realitzaran totes les proves i els tractaments relacionats amb el coronavirus i altres malalties respiratòries.

Amb aquesta nova instal·lació, es vol millorar la qualitat i la seguretat de l'assistència mèdica habilitant dos espais diferenciats al municipi. D'aquesta manera, es garanteixen dobles circuits i es dona una major seguretat als professionals i a la ciutadania.

El nou espai disposa de 45 metres quadrats de superfície dividit en tres mòduls i, alhora, comptarà amb una recepció, dues sales petites i una sala gran. A l'entrada s'hi ha instal·lat una pèrgola de quinze metres quadrats.

L'obertura d'aquest mòdul covid-19 es preveu en un termini de tres setmanes, un cop hagin finalitzat els treballs de senyalització i cablejat i s'hagi dotat del mobiliari necessari. Un cop entri en funcionament serà el mateix personal del Centre d'Atenció Primària de Sant Fruitós de Bages qui atendrà en aquest espai.

De fet, el municipi bagenc no és l'únic que disposarà d'aquest nou servei, ja que el Departament de Salut preveu instal·lar 120 mòduls d'aquestes característiques a tot Catalunya, abans de l'estiu.