17 de març de 2021
17.03.2021
Regió7

El Consell de les Persones Grans del Bages reclama millores en l'atenció bancària al territori

Una carta aprovada en la darrera assemblea i adreçada a bancs i administracions denuncia un empitjorament progressiu del servei

17.03.2021 | 13:26
Algunes entitats bancàries han tancat sucursals darrerament a Manresa

El Consell de les Persones Grans del Bages denuncia l'empitjorament del servei ofert per les entitats bancàries al territori, una situació agreujada durant els darrers anys. En el marc de la darrera assemblea celebrada aquest mes de març, el Consell ha aprovat una carta en què posa de manifest la deshumanització de l'atenció a aquest col·lectiu i es reclama que les entitats bancàries facilitin una atenció personalitzada.

El manifest, que porta per nom Denúncia i peticions de millora del servei bancari, demana que l'atenció personalitzada a les persones grans que ho necessitin es mantingui durant tot l'horari en què les oficines obren, que es regularitzi una normativa més justa i solidària i que es doni servei als veïns i veïnes dels municipis que s'han quedat sense sucursal bancària.

La consellera de l'àrea d'Atenció Social Especialitzada del Consell Comarcal del Bages, Eulàlia Sardà, recorda que «la majoria de persones grans no tenen les habilitats i els recursos per fer les transaccions de forma autònoma al caixer automàtic o bé a través d'internet». Sardà afegeix que aquesta denúncia s'emmarca en la campanya Tracta'm Bé, que contribueix a la sensibilització i foment del bon tracte. Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal del Bages i presidenta del Consell de les Persones Grans del Bages, Estefania Torrente, apunta que «la carta té un objectiu clar: revertir el deteriorament dels serveis que ofereixen les entitats bancàries i oferir una millor atenció a la ciutadania i, sobretot, a les persones grans».

La carta s'adreça a les direccions generals dels bancs, al Banc d'Espanya i a l'Associació Espanyola de Banca i a les administracions públiques, entre les quals la Generalitat, el Parlament de Catalunya, el Govern espanyol, els grups parlamentaris i el Congrés dels Diputats. L'escrit també es farà arribar al Síndic de Greuges i al Defensor del Pueblo. En paral·lel, ha començat una campanya per recollir el màxim nombre d'adhesions possibles i és previst que s'aprovi també en el marc del ple del Consell Comarcal del Bages.

L'activitat de l'assemblea torna un any després

L'assemblea telemàtica, que va comptar amb una trentena de persones grans del Bages de diferents àmbits i representants d'entitats, professionals de l'àmbit social, sanitari, de seguretat i representants polítics del territori ha recuperat l'activitat després d'un any aturada per la situació de pandèmia. En el marc de la trobada, es van posar en comú diferents materials de difusió i sensibilització amb què s'està treballant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya