Hi ha malestar dins la comunicat educativa de l'escola Pla del Puig de Sant Fruitós. Tot i que la Generalitat ha començat a construir el nou edifici on es reubicarà el centre, aquest no tindrà gimnàs. S'havia de fer dins d'un nou pavelló municipal al costat, però l'Ajuntament els ha comunicat que, abans de 4 o 5 anys no es farà. Aquest canvi de guió els ha agafat per sorpresa i s'hi mostren "en total desacord".

Així ho afirmen en un comunicat conjunt l'Associació de Famílies d'Alumnes, el Consell Escolar, famílies i personal docent i no docent de l'escola. Segons el text difós, l'inici de les obres de construcció del nou centre és "un goig sense alegria" ja que "després de 14 anys ja tocava que els nostres alumnes poguessin estudiar en un edifici d'obra com la gran majoria d'alumnes d'aquest país, però serà un edifici que un cop finalitzat no comptarà amb tots els equipaments que li pertoquen a un centre educatiu", en referència a l'absència d'un gimnàs.

Expliquen que el consistori va convocar totes les parts implicades a una reunió on se'ls va transmetre que no es duria a terme la construcció del nou pavelló d'esports que havia d'incloure el gimnàs del centre. Consideren que no disposar-ne d'un és un "greuge comparatiu del que diu la normativa pel que fa a la construcció d'equipaments educatius d'un centre d'una línia".

Remarquen que "l'escola no va intervenir en cap moment" en els acords de construcció del nou edifici ni del pavelló en entendre que era "un acord entre dues administracions", l'Ajuntament i el Departament d'Educació".

"Hem de pensar que si el consistori municipal ha estat prou diligent per decidir que no es podien invertir tants diners en un equipament que podia ser utilitzat per poca gent, sigui prou diligent per no permetre que tinguem un edifici escolar acabat sense totes les seves prestacions", denuncia el comunicat, el qual afegeix que si bé és cert que en cap moment s'ha plantejat no construir el gimnàs, es preveu que això passi a termini (4-5 anys). "Tenir obres a l'entorn de l'escola durant aquest "mig termini" ens sembla excessiu", lamenten.