Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages és un dels complexos que aquest cap de setmana es reobren als visitants, aprofitant la finalització del confinament comarcal. Es reactiven les diferents opcions de visites. D'una banda, la de l'experiència medieval al monestir, un viatge per mil anys d'història on es recorren les estances monumentals del monestir.

De l'altra, l'experiència modernista, que transporta el visitant a l'estiu de 1924 tot travessant les estances del sobreclaustre que el pintor Ramon Casas i la seva família van convertir en residència d'estiueig.

També l'experiència Fundació Alícia, que a través d'algunes proves inspirades en els escape games proposa resoldre diverses incògnites i anar coneixent què és i quina feina fa la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència), un centre dedicat a la recerca en la cuina que promou la bona alimentació i que treballa perquè tots mengem millor.

Altres activitats són "El misteri de Sant Benet", un repte de misteri en aquest indret singular carregat de llegendes i històries. Aquesta és una activitat pensada per a realitzar en grups d'entre 2 i 5 persones màxim. Cal tenir-ho en compte a l'hora de reservar les vostres places. Un altre repte amb format gimcana és "Expedient Ramon Casas", que permet visitar els racons més amagats del monestir. Es pot trobar més informació sobre les activitats a www.monstbenet.com