20 de març de 2021
20.03.2021
Regió7

Sant Salvador completa la millora del polígon de Salelles

En l'última fase s'ha posat un semàfor a demanda que connecta les dues zones d'estacionament d'autobusos

19.03.2021 | 23:57
Semàfor instal·lat a la via que separa els dos sectors

Sant Salvador de Guardiola ha finalitzat les obres de modernització del polígon de Salelles. En la primera fase es va fer l'asfaltatge de tots els carrers de la zona I, i es va aprofitar per millorar l'accés a alguns espais de la zona II, a l'altra banda de carretera, sobretot aquelles més afectades pel trànsit de camions o vehicles de gran tonatge. Aquesta primera actuació es va realitzar en coordinació amb les empreses per tal d'afectar el mínim possible el funcionament normal de la seva activitat, per això es va aprofitar l'estiu i el període de vacances i tancament d'algunes d'elles.

La segona fase ha suposat l'adequació del pàrquing del costat del Cementiri, on s'ha habilitat un espai de càrrega de vehicles elèctrics, i se n'ha millorat l'accés i la lluminària. Alhora, s'hi ha fet una actuació de millora de la zona verda i d'ombra per als vehicles. En aquesta fase, després de detectar mancances en el clavegueram no previstes en el projecte inicial, s'ha augmentat la inversió i s'ha connectat correctament el sistema de la xarxa per evitar haver de fer una obra posterior a l'actual.

La tercera fase ha consistit en la instal·lació d'un semàfor per creuar a demanda que connecta les dues zones d'estacionament d'autobusos, així com el repintat de tota la zona per tal de fer-la accessible a vianants i permetre una millor convivència entre aquests i els vehicles que transiten per la zona. També s'ha aprofitat per millorar la zona verda. Aquesta era una demanda reiterada dels veïns i veïnes per tal de creuar la carretera C-37z amb seguretat i així unir les dues zones d'habitatges, petició que va formalitzar l'Associació de Veïns de Salelles i les empreses del polígon per millorar la seguretat dels seus treballadors.

Per últim, s'ha procedit al canvi de les lluminàries LED a la zona I del polígon, per tal de millorar l'eficiència energètica de l'enllumenat municipal, així com també per reduir la contaminació lumínica.

Aquestes obres es van iniciar l'estiu de l'any 2020 i aquest mes de març es donen per finalitzades. El projecte de millora del polígon prové d'una subvenció a través del Pla de Modernització de Polígons de la Diputació de Barcelona per un cost total de 224.234 euros, del qual el 20% s'ha realitzat per inversió pròpia de l'Ajuntament. Aquesta subvenció es va atorgar a l'inici de l'any 2019, essent un projecte inicial de l'antic equip de govern. L'objectiu del pla és millorar la qualitat dels polígons d'activitat econòmica finançant inversions que permetin transformar-los i augmentar la competitivitat de les empreses que s'hi ubiquen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya