30 de març de 2021
30.03.2021
Regió7

L'ocupació de busos interurbans del Bages es podrà saber on-line

La informació s'oferirà per la web i l'app de Sagalés sobre les línies que enllacen Manresa amb Sant Joan i Navarcles

29.03.2021 | 23:31
Els alcaldes dels tres municipis amb un dels busos

La direcció general de Transports i Mobilitat ha iniciat una prova pilot en dues línies de transport públic interurbà del Bages per proporcionar l'estimació d'ocupació de viatgers de les diferents expedicions. Les estimacions d'ocupació de viatgers es donaran al llarg del dia, a través del web i l'aplicació mòbil de l'operadora Sagalés, perquè la ciutadania tingui la informació respecte com van de plens els autobusos i, d'acord amb aquestes dades, pugui triar la millor expedició.

Tant al web de Sagalés com a la seva app (per iOS i Android) es pot consultar l'ocupació estimada per a les línies 701, entre Manresa i Sant Joan, i properament la 751, cap a Navarcles, en cada parada i expedició. És possible obtenir aquesta informació quan l'usuari consulta les properes sortides (en aquell mateix moment), així com quan planifica un viatge per més tard o per un altre dia.

L'escala d'ocupació és de cinc estats: molt baixa, baixa, mitjana, alta i molt alta. L'usuari veurà sempre la mateixa icona en el color que toqui en funció de l'ocupació prevista en base als històrics d'ocupació de la línia, expedició i parada, a través d'un procés de machine learning. Durant la prova pilot es verificarà la correcta adaptació del motor de prediccions a les característiques específiques de les dades existents i el bon funcionament de l'algoritme.

El director general de Transports i Mobilitat, David Saldoni, ha indicat que «continuem apostant per la tecnologia puntera per donar un millor servei i informació de les línies d'autobús interurbanes als ciutadans, que d'aquesta manera podran planificar millor el seu viatge en transport públic i guanyar en seguretat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya