04 de abril de 2021
04.04.2021
Regió7

Cardona posa en marxa un portal municipal per activar el mercat de l'habitatge

La nova eina se suma a les diferents iniciatives que l'Ajuntament està portant a terme fa uns anys per augmentar l'oferta de pisos al municipi

03.04.2021 | 21:20
La regidora d'Habitatge, Roser Montoriol, i l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch

L'Ajuntament de Cardona ha fet un nou pas en el que s'ha convertit en un dels principals reptes de l'equip de govern (ERC) en els darrers mandats: activar un mercat d'habitatge que des de fa uns anys estava absolutament estancat. El consistori ha activat un portal web (www.cardonahabitatge.cat) on s'inclouen tots els serveis que ofereix l'Oficina Local d'Habitatge, així com la borsa de pisos i cases que ha creat el municipi.

Amb aquesta eina, l'Ajuntament pretén generar una «gran plataforma» on llogaters, propietaris i particulars puguin tenir tota la informació amb la major accessibilitat per viure a Cardona.

L'objectiu és donar a conèixer l'oferta d'habitatges que hi ha en el mercat, però també els serveis que des de l'Oficina Local d'Habitatge s'ofereixen a propietaris i llogaters. L'alcalde, Ferran Estruch, conjuntament amb Roser Montoriol, tinent d'alcalde delegada d'Habitatge, ha reiterat que amb la creació del nou portal es dona impuls a un dels eixos centrals del municipi, «el de l'habitatge, que és una prioritat per a l'equip de govern». Estruch ha remarcat que el govern té tres grans objectius en matèria d'habitatge: augmentar l'oferta a Cardona, fent-ne aflorar de ja existent però que està inutilitzat i creant-ne de nou; fomentar la rehabilitació i fomentar el lloguer.

De fet, en els últims dos anys el consistori ha aconseguit mobilitzar per al lloguer una quarantena d'habitatges que estaven desocupats i fora dels circuits del mer- cat. Una activació que ha tingut com a pont l'Oficina Local d'Habitatge, que el consistori va engegar el 2018.

Aquest servei té una borsa de lloguer amb la qual pretén assolir un doble objectiu: donar sortida a un nombre més que significatiu de pisos buits, sobretot al nucli antic i a la Coromina, i aconseguir així una oferta prou nombrosa, atractiva i assequible perquè els joves disposin d'habitatge per quedar-se al municipi i també captar famílies que ajudin a redreçar una dinàmica poblacional que des de fa anys va a la baixa.

El servei partia d'una diagnosi prèvia exhaustiva sobre la situació de l'habitatge al municipi, que va permetre fer aflorar que el ventall d'habitatges que podrien estar disponibles era prou ampli, malgrat això no es reflectia en absolut en el mercat. Quan es va posar en marxa la iniciativa, no arribava a la desena el nombre de pisos a Cardona que formalment estaven al mercat del lloguer, la qual cosa provocava no només que l'oferta fos escassa, sinó que, a més, els situava en uns preus excessius, malgrat que la diagnosi feta pel consistori mostrava que n'hi havia més d'un centenar en condicions per ser habitats i amb els seus propietaris disposats a llogar-los.

I és que mitjançant aquesta Oficina Local d'Habitatge el que fa l'Ajuntament de Cardona és, d'una banda, ajudar tots aquells cardonins que busquen pis a trobar-ne a un preu adequat i, d'altra banda, oferir cobertura legal als propietaris perquè no tinguin recels per posar el pis dins del mercat del lloguer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya