Els casos de covid-19 tornen a anar a l'alça a l'àrea sanitària bàsica d'Artés. Segons el Departament de Salut, en l'actualització de dades feta aquest dilluns, en els darrers set dies s'hi han detectat 31 nous casos de coronavirus, un 55% per cent més dels diagnosticats en els set dies previs, que van ser 20.

D'aquest 31 nous casos, 21 corresponen al poble d'Artés, mentre que la resta es reparteixen pels altres municipis que s'inclouen dins aquesta àrea bàsica (Calders, Monistrol de Calders, Avinyó, Sant Feliu de Sasserra i Santa Maria d'Oló). En conjunt, a tota aquesta zona hi ha 51 malalts de coronavirus amb capacitat de contagi actiu.

En el cas d'Artés (5.698 habitants), els infectats acumulats des de l'inici de la pandèmia pugen ja a 582 i el risc de rebrot al poble és aquest dilluns de 1.017,74 punts.

A Moià també es disparen els contagis

Dins de l'Àrea de Gestió Assistencial Bages-Solsonès, i que també inclou el Moianès, un altre àrea bàsica d'atenció on estan augmentant els casos de coronavirus és la de Moià. En set dies han passat de 10 a 28 (un 180% més). Aquesta àrea inclou els municipis de Moià, l'Estany, Castellterçol, Castellcir, Sant Quirze de Safaja i Granera.

24 dels 28 nous casos són de la capital, on el risc de rebrot és aquest dilluns de 1.213,4 punts.