La multinacional energètica Naturgy ha inaugurat una nova estació pública de Gas Natural Liquat i Gas Natural Comprimit situada a la C-55, al terme de Sant Joan de Vilatorrada, que permetrà la càrrega ràpida de vehicles lleugers i pesats.

Concretament, l'estació és situada a la zona de Sant Martí de Torroella, a tocar de l'eix del Cardener, en una àrea situada també a quatre minuts de la sortida de la C-25 i a prop també de l'autopista C-16. Tenint en compte aquest conglomerat d'enllaços, es tracta d'una zona estratègica pel volum de trànsit i perquè actualment pateix de falta d'infraestructura de Gas Natural Vehicular.

Amb aquesta nova obertura, Naturgy reforça la infraestructura ja existent, augmenta la xarxa d'estacions de servei a tot el territori nacional amb l'objectiu de cobrir punts estratègics a la xarxa de transport per carretera.

En aquest sentit, segons la companyia, Naturgy es consolida en la península amb la major xarxa d'infraestructura de càrrega de gas natural, més sostenible mediambientalment que els combustibles tradicionals, argumenten, tenint en compte que es promou l'ús i el desenvolupament del biometà, l'hidrogen verd, l'electricitat i el GNV en el transport tant lleuger com pesat.

Fonts de la mateixa multinacional asseguren que el gas natural vehicular (GNV) és una alternativa real, sostenible i econòmica als combustibles tradicionals per al transport particular, de mercaderies i lleuger, atès que el gas natural redueix en més d'un 85% les emissions d'òxids de nitrogen i gairebé el 100% de partícules sòlides. També pot generar un 20% menys d'emissions de CO2.