El Departament de Salut ha reprès aquest dilluns la campanya de cribratges massius amb automostres, que a la regió central van començar divendres a Artés. Avui era el torn de Berga i Solsona, tot i que el Centre Sanitari del Solsonès ha informat aquest matí que avui no començarà la campanya perquè Salut no ha fet arribar encara els kits d'automostra. Al llarg d'aquesta setmana també començaran a Manresa i a Santa Margarida de Montbui.

Les proves, que es fan a través dels CAP, s'adrecen a persones de menys de 70 anys asimptomàtiques, que no hagin passat la covid els darrers 3 mesos i que no hagin completat la pauta de vacunació. Els resultats es coneixen al cap de 24 o 72 hores a través de La Meva Salut.

Les persones que hi participen poden recollir l'estoig d'autopresa en un espai designat als seus respectius CAP. A Berga els cribratges comencen avui, i es duran a terme avui i divendres d'11.30 a 14.30h, i dimecres de 15 a 18h. Pel que fa a Solsona, el calendari era el mateix que a Berga però l'ens de salut comarcal ha informat que una vegada es tingui el material s'informarà dels dies i hores en els quals es podrà dur a terme l'automostra.

A Manresa es faran cribratges al CAP de la Sagrada Família, on començaran demà, i obrirà dimarts de 17 a 19h i els dimecres i divendres de 10 a 12h. També a les Bases, on es distribuiran i recolliran els estoigs d'automostra en una carpa exterior, els dimarts de 17 a 19h, i els dimecres i divendres de 10 a 12h. A l'Anoia, el punt de cribratge és al nou mòdul habilitat a Santa Margarida de Montbui i a partir de demà es faran cribratges dimarts de 15 a 17h i dijous de 10 a 13h.