Els Serveis d'Atenció Integral LGTBI del Consell Comarcal del Bages i de l'Ajuntament de Manresa organitzen la primera taula rodona d'entitats LGTBI+ del territori a Santpedor aquest divendres 14 de maig. En el marc dels actes per commemorar la jornada del 17 de maig, Dia contra la LGTBIfòbia, es planteja la trobada La importància de fer xarxa, que donarà a conèixer les entitats del Bages en relació amb aquesta temàtica i comptarà amb set col·lectius LGTBI+ de la comarca.

Les entitats participants seran FLG (Famílies de Gais i Lesbianes), ATC Llibertat (Associació de transsexuals, intersexuals i transgèneres de Catalunya), l'Aldarull (Manresa), el Triangle (Navàs), l'Espai Iris (Bages), SantFree's Rainbow (Sant Fruitós de Bages) i Transfamílies (Bages).

En el marc de la jornada, que tindrà lloc a partir de les 6 de a tarda, a la sala de Cal Llovet de Santpedor, es donarà a conèixer la tasca desenvolupada pels Serveis d'Atenció Integral des de l'aprovació del Pla Comarcal per garantir els drets de les persones LGTBI l'any 2008 fins a l'actualitat. Les diferents entitats participants presentaran la feina feta fins al moment, els seus principals objectius, la breu història del col·lectiu i reflexionaran, també, al voltant de la importància de fer xarxa entre persones LGTBI+ a la comarca.