Sant Vicenç de Castellet transformarà la Ballada Popular de Gitanes amb un concert de la Cobla Ciutat de Terrassa, el proper dissabte 22 de maig. L’Associació de Balladors de Gitanes ha adaptat la festa d’interès local a la situació de pandèmia i confia recuperar el ball a la plaça de l’Ajuntament a la tardor si la situació epidemiològica ho permet. L’organització fa una crida a tots els veïns i veïnes que ho desitgin que assisteixin al concert amb algun dels detalls dels vestits de la Ballada Popular de Gitanes per tal de mantenir la tradició. La festa és sinònim de música, ball i també tots els detalls que l’envolten que es pretenen mantenir.

El concert de la Cobla Ciutat de Terrassa repassarà la música de tot el repertori de Gitanes que històricament s’ha pogut ballar a la plaça de l’Ajuntament. Aquest 2021 es commemoren 30 anys de la recuperació de la tradició. El públic haurà de reservar les entrades de manera gratuïta a través de la pàgina web de l’Ajuntament o bé a l’OAC i rebrà un obsequi en una vetllada amb sorpreses.

El concert tindrà lloc al pati de l’Escola Sant Vicenç a partir de les 21:30h amb totes les mesures de prevenció i seguretat. El públic estarà assegut, es mantindrà la distància de seguretat i l’ús de la mascareta serà obligatori. L’organització de la festa va a càrrec de l’Associació de Balladors de Gitanes i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, de l’Associació Musical Castellet, de la Colla de Geganters i de l’Esbart Dansaire.