Els alumnes de quart d'ESO de Sant Fruitós de Bages que vulguin cursar formació professional de cara el curs 2021-2022 podran accedir, si ho necessiten, a una beca de la Fundació Impulsa per cursar estudis de formació professional.

L'Ajuntament fruitosenc ha començat a col·laborar amb aquesta fundació que té per objectiu promoure la igualtat d'oportunitats dels i les joves acompanyant-los en la seva formació i creixement personal.

El mètode Impulsa acompanya a joves amb talent que es troben en una situació econòmica complicada, i formen part de famílies desfavorides socialment, i se'ls ofereix una beca per accedir a estudis de formació professional, un ordinador, sessions de treball personal i orientació laboral.

Per la seva banda, aquests joves es comprometen, a banda de cursar els estudis, a realitzar accions de voluntariat al municipi.

Aquesta Fundació està integrada per un grup d'empresaris que treballa fent xarxa al territori entre els joves i les seves famílies, les empreses, els mentors i mentores, les entitats, els centres educatius i les institucions. Els centres educatius del municipi són els encarregats d’escollir quin alumnat podrà accedir a aquestes beques valorant i tenint en compte les aptituds i actituds dels estudiants.

Actualment, el Mètode Impulsa és present a les comarques d'Osona, la Garrotxa, el Berguedà i el Moianès. Sant Fruitós de Bages i Balsareny seran els primers municipis del Bages en adherir-se al projecte pel curs vinent.