Súria proposa implementar el sistema de contenidors intel·ligents al municipi per mirar d'incrementar l'eficiència de la recollida selectiva. Així ho va aprovar el darrer ple municipal amb una moció que va tenir els vots a favor del govern del PSC i GIIS, i també d'aiS i JxS, a l'oposició, mentre que ERC, també a l'oposició, es va abstenir. D'aquesta manera el poble se sumarà a un sistema que ja han implementat altres municipis de la comarca, i amb què quedaria descartada l'opció del porta a porta que havia defensat l'anterior equip de govern.

Actualment, el percentatge de recollida selectiva a Súria és del 35%, lluny dels nivells que es registren en altres municipis. En la moció s’expressa la voluntat de “mantenir àrees de contenidors al carrer, millorant-ne els espais i entorns, i reduint-ne el nombre, membre s’aposta per un sistema de recollida d’alt rendiment”. 

A diferents municipis del Bages han estat implantats sistemes basats en contenidors intel·ligents o en el porta a porta com a mitjans per incrementar el percentatge de recollida selectiva. Segons la moció, l’elecció entre un d’aquests dos sistemes ha de tenir en compte “aspectes socials, orogràfics i de salubritat”. Fins ara, un total d’onze municipis bagencs han manifestat la voluntat d’implantar contenidors intel·ligents amb control d’accés i identificació d’usuari. En la moció també es manifesta el compromís de dur a terme campanyes de conscienciació sobre la implementació d’aquest sistema a Súria.

Ara, la moció serà traslladada al Consell Comarcal del Bages, el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus i la Generalitat.