La ciutadania de Sant Salvador de Guardiola ha decidit que els 15.000 euros corresponents als pressupostos participatius oberts per l’Ajuntament aquest any 2021 es destinin a la millora de les instal·lacions esportives. Una actuació que inclou l’arranjament dels vestuaris del pavelló, la instal·lació de seients a les grades del camp de futbol i un parc de barres.

Aquesta és la proposta guanyadora amb 66 vots, per davant de la de l’escola Montserrat i la relació amb l’entorn natural del municipi (52 vots) i la de la creació d’una àrea d’autocaravanes i camper (30 vots). En total s’han emès 148 vots amb una participació del 5,3%.

El recompte s’ha fet aquest dilluns a la sala de plens de l’Ajuntament amb la presència dels membres del Consell de la Vila, un òrgan municipal que, segons ha destacat l’alcaldessa i regidora de participació ciutadana, Georgina Mercadal, «va guanyant importància al municipi». Mercadal subratlla la seva intenció de seguir promovent aquest organisme i la participació activa dels veïns i veïnes en la presa de decisions que afectin al municipi.

De fet, el mateix Consell va ser qui va escollir les tres propostes provisionals que es portarien a votació d’entre les set opcions que veïns, veïnes i entitats havien posat sobre la taula a través dels diversos mitjans posats a l’abast.

El compromís de l’Ajuntament és executar les tres actuacions que engloben la proposta guanyadora abans d’acabar l’any.